Belfius Track

In de laatste weken van 2018 lanceerde Belfius nog op het nippertje een nieuwe dienst: Belfius Track: robo-advies met een Belfius-touch, volledig geïntegreerd binnen haar digitale kanalen

Belfius Track is een robo-advisor in handen van Belfius Bank. Het gaat om discretionair online vermogensbeheer. Discretionair betekent hier dat je het beheer van de portefeuille volledig aan de bank overlaat. Je hebt dus geen controle over de samenstelling.

Hoe werkt Belfius Track

Je beantwoordt op hun website een aantal vragen om een persoonlijk risicoprofiel te maken. Daarna belegt Belfius voor jou in een aantal indexfondsen (ETF’s) die passen bij jouw profiel.

De robo-advisor werkt met ETF’s (trackers) in de plaats van gewone fondsen. Op die manier kunnen de totale kosten laag gehouden worden.

Belfius Track is dus een type robo-advisor. Met gespecialiseerde software wordt die theorie in praktijk gebracht. We hebben geen informatie over het achterliggende economische model.

Verschillende profielen

De Belfiustool wordt aangeboden in verschillende risicoprofielen. Bij het aanmaken van je profiel moet je een geschiktheidstest afleggen. De bank wordt hiertoe verplicht.

Uit de geschiktheidstest volgt een maximaal risicoprofiel: van zeer defensief tot aanvallend. Je kan dan een online portefeuille opstarten met een risicoprofiel dat kleiner of gelijk is aan je maximaal risicoprofiel uit de geschiktheidstest.

Kostenstructuur

Bij Belfius Track bedraagt de totale kost over uw beheerde vermogen op jaarbasis maximaal 1,25% (inclusief BTW).

De totale beheerskost (total cost of ownership) is hiermee dus 1,25% per jaar. Op onze pagina “kosten vergelijken” kan je dit vergelijken met andere robo-advisors.

Instappen kan vanaf 500 euro, en zelfs met dit budget garandeert de tool een voldoende gediversifieerde portefeuille.

Belfius lanceert regelmatig interessante bonussen als je je inschrijft. Volg deze site om op de hoogte te blijven.

Ook een robo-belegger? Deel je mening met ons

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.