eToro

eToro is een sociaal investeringsnetwerk.Het is een type robo-advisor, net zoals KeyPrivate en Pritle.

eToro: sociaal beleggersnetwerk

Uniek aan deze website is dat de website een grote en actieve community heeft. Beleggers van over de hele wereld worden met elkaar in contact gebracht via het forum, de chat, wedstrijden en de speciale ‘OpenBook’ software. Dit is uniek in de beleggerswereld en maakt het mogelijk om ervaringen te delen met andere beleggers. Het is de ideale manier om van anderen te leren. Je kan zien hoe de meest succesvolle handelaars ter wereld te werk gaan. Je kan hun handelsstrategieën kopiëren of verbeteren. En het is leuk. Door de sociale component wordt beleggen nóg leuker.

Schone schijn

Let wel op. Niet alle handelaars op eToro zijn ter goeder trouw.  Eer zijn weinig traders die een stabiele positieve return hebben over meerdere jaren. Vaak gaat het een aantal maanden goed maar gaan ze dan keihard de mist in.

eToro dashboard

Bestudeer dus altijd de volledige geschiedenis van hun portfolio als je naar de prestaties van een afzonderlijke trader wil kijken. Sommigen houden hun winst kunstmatig hoog door verlieslatende transacties niet af te sluiten. Dit kan zeer verraderlijk zijn!

Ook een robo-belegger? Deel je mening met ons

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.