KeyPrivate

KeyPrivate

By : -

KeyPrivate

KeyPrivate is een robo-advisor aangeboden door Keytrade Bank. Het gaat om discretionair online vermogensbeheer. Discretionair betekent hier dat je het beheer van de portefeuille van KeyPrivate volledig aan de bank overlaat. Je hebt dus geen controle over de samenstelling.

Hoe werkt KeyPrivate

KeyPrivate werkt met ETF’s (trackers) en niet met ‘gewone’ fondsen. Op die manier kunnen de totale kosten laag gehouden worden.

Aanpak KeyPrivate

Het achterliggende algoritme is gebaseerd op de Modern Portfolio Theory. Gebaseerd op deze theorie zoekt het algoritme de beste verhouding tussen risico en rendement, en dit voor 8 verschillende risico-niveau’s. Met gespecialiseerde software (Gambit) wordt die theorie in praktijk gebracht. Dezelfde software wordt trouwens ook door de Luikse startup Birdee aangeboden.

Het algoritme wordt niet zomaar blindelings gevolgd. Het investeringscomité van KeyPrivate houdt de teugels in handen en stuurt bij op basis van eigen analyses en externe rapporten. De voorstellen van het algoritme worden daarom niet zomaar gevolgd.

Verschillende profielen

KP wordt aangeboden in 8 risicoprofielen.

Bij het aanmaken van je KP-profiel moet je een geschiktheidstest afleggen. De bank wordt hiertoe verplicht.  Uit de geschiktheidstest volgt een maximaal risicoprofiel: van zeer defensief tot aanvallend. Je kan dan een KeyPrivateportefeuille opstarten met een risicoprofiel dat kleiner of gelijk is aan je maximaal risicoprofiel uit de geschiktheidstest.

Kostenstructuur

KeyPrivate kost 0,91% (Keytrade vermeld enkel de kostprijs exclusief BTW: 0,7%). Daar bovenop komen nog de kosten voor de trackers, ongeveer 0,3% per jaar. De totale beheerskost (total cost of ownership) is dus 1,2%.
Op onze pagina “kosten vergelijken” kan je dit vergelijken met andere robo-advisors.

Instappen kan vanaf 15.000 euro, en zelfs met dit beperkte budget garandeert Keytrade bank een voldoende gediversifieerde portefeuille.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *