Kosten vergelijken van robo advisors

Recente evoluties in de financiële sector, zgn “fintech” zorgen ervoor dat vermogensbeheer (“private banking”) toegankelijk wordt voor de massa.

KeyPrivate, Pritle, Birdee, Dexxi, Easyvest zijn verschillende robo advisors die hun diensten aan jou aanbieden. Op deze pagina geven we een overzicht van de kosten van deze bedrijven. Welke zijn de goedkoopste, welke de duurste?

Vergelijking van jaarlijkse beheerkost

Uit het overzicht blijkt dat Binck Forward veruit de goedkoopste robo-advisor is. Op een jaarlijks geïnvesteerd vermogen van 100.000 euro betaal je bij hen 800 euro. Dexxi, Birdee, Easyvest en KeyPrivate volgen, met een jaarlijkse kost van 1000 à 1100 euro voor een vermogen van 100.000 euro.

Belfius Track is een stuk duurder, met een kost van 1500 à 1600 euro per 100.000 euro.

Laatste update: augustus 2019: verduidelijking medirect

3 gedachten over “Kosten vergelijken van robo advisors”

  1. Beste,

    De website van Me-Direct afficheert 0,9% beheersvergoeding als kostenpercentage

    Van waar halen jullie het percentage van 1,92?

    1. Dag Pieter, bedankt om dit te melden. Het lijkt erop dat de beheersvergoeding van Medirect (aanzienlijk) verlaagd werd. Ik pas dit de komende dagen aan op de website. Groeten, Maarten

      1. Beste, de 0,90% beheersvergoeding voor het MeDirect Vermogensbeheer, geldt al vanaf 1 januari 2018. Er is enkel een beheersvergoeding,de beleggingsrekening is gratis zonder bewaarloon. De fondsen zijn van het type institutional share classes die geen vergoeding uitkeren aan de verdeler. Gelieve dit te corrigeren.

Ook een robo-belegger? Deel je mening met ons

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.